Mindenki, akinek van ízlése, a karamellás vagy vajkrémmel töltött laskonka formájú finom fehér csábítást válassza. Nem kell cukrászdába mennie, ha otthon készíti el őket, esetleg házi tojásból.
A praktikus minilaskon forma/sablon segítségével könnyen elkészítheti az azonos méretű alapokat tojásfehérjéből és cukorból; van, aki cukros kenőcsöt, diót vagy kókuszt ad hozzá.Egyszerűen csak kenje a masszát sablonon kersztül a sütőpapírra a tepsire, majd egy spatulával távolítsa el a felesleget, hajtsa el a sablont, és hagyja megsülni, vagy inkább száradni a sütőben. Egy normál méretű tepsiben 40 csodálatos laskont készíthet, amelyek kívül ropogósak, belül puhák. A jól megszárított laskonki több hétig szárazon eláll, és gluténmentes. Méretek: forma 18 x 30 x 0,4 cm, egy laskonka 4,5 x 3 cm.