Orion Konyhakés santoku, damaszkuszi acélból, 18,5 cm

15995,00 Ft

Cikkszám: 22b6d17b-43ae-7e71-306d-a1692bd335cc Kategóriák: , ,


Ez az egyedi és kiváló minőségű damaszkuszi acélból készült santoku kés 18,5 cm hosszúságú pengével professzionális és otthoni használatra készült. A markolat pakka fából készült, amely rendkívül ellenálló a mechanikai kopással és a nedvességgel szemben.
A kés teljes hossza 31,5 cm, a penge hossza 18,5 cm. Pengéje kiváló minőségű 67 rétegű damaszkuszi acélból készült (keménysége 60 HRC - Rockwell szerint). A damaszkuszi acél vezető szerepet tölt be a minőségi kések használatában. Ezt 2 különböző összetételű acélból alakítják ki, amelyeket hevítéssel egyesítenek, hogy egy egyedi, kiváló tulajdonságokkal rendelkező pengeszerkezetet hozzanak létre. A damaszkuszi acél nemcsak gyönyörű mintázatot hoz létre a kés pengéjén, hanem kemény, kopásálló, szívós, rendkívül stabil és hosszú élettartamú. Akár húst dolgoz fel és vág, akár gyümölcsöt, zöldséget, fűszernövényt vagy süteményt szeletel, a szeletelés pontos és tökéletes lesz. A pengén található számos kivágásnak köszönhetően nem maradnak apróra vágott összetevők a pengén, amit sajt, felvágottak, zöldségek és fűszernövények vágásakor értékelni fog. A szélesebb pengének köszönhetően fokhagymagerezdeket is összezúzhat vele, vagy a felaprított hozzávalókat egyenesen egy serpenyőbe vagy edénybe helyezheti át.
A kés markolata pakka fából készült, amely egy nyomás alatt kezelt fa és gyanta kompozit, amely stabil, hő- és nedvességálló, valamint ellenáll a mechanikai kopásnak.
A használat után csak mossa el a kést meleg vízben mosószerrel, öblítse le és szárítsa meg, mosogatógépben nem mosható. Vigyázat, a kés nagyon éles, csak ételek vágására használja. Ha élezni kell a pengét, használjon konyhai élezőt vagy élezőkövet.