Oldal kiválasztása

Catler DMS 205 japán süteményes kés

47455 Ft

Érezd a japán mesterek szenvedélyét a Catler DMS 205 süteményes késsel! A 67 rétegű damaszkuszi acél pengéje és ergonomikus markolata minden szeletelést művészetté varázsol. Tökéletes választás, ha a konyhában is a legjobbat keresed. Éld át a minőség és elegancia harmóniáját!

Cikkszám: d6370aa2-f52a-4a22-38f5-5d9be07efb06 Kategóriák: , ,

A japán cukrászkés jellegzetes hosszú, fogazott pengéje. Ezzel a fűrészfogas pengével még a nagyon ropogós kenyeret vagy bagettet is könnyedén felszeletelheti anélkül, hogy összenyomná a bélést és összetörné a héját. Ergonomikus csúszásmentes markolat a biztonságos és kényelmes munkavégzéshez. Pengehossz 205 mm / teljes hossz 305 mm.A damaszkuszi acélt manapság "öntött" és "hegesztett" acélra osztják.
Az öntött damaszkuszt úgy készítették, hogy kis agyagtégelyekben olvasztották az acélt, majd a kovács receptje szerint különböző adalékanyagokat adtak hozzá. Ezzel szemben a hegesztett damaszkusz réteges, legalább kétféle acélból vagy acélból és egy másik fémből áll.
Az enyhe, rugalmas acélt kemény, nagy széntartalmú acéllal kombinálva használják, több tíz vagy több száz rétegben.
A Japán híres kovácsmestereinek zseniális és felülmúlhatatlan technológiája, képes volt a rugalmas és kemény acélt úgy kombinálni, hogy azok egyedi tulajdonságait a szamurájkardkészítés egyedülálló alkotásává ötvözze.
A DMS sorozat kései 67 rétegben hegesztési technológiával készülnek, egyesítve a VG2 lágy és a VG10 kemény acélokat. Ez nagyszerű tulajdonságokat biztosít számukra - rendkívüli keménységet, rugalmasságot és hosszú élettartamot. A kések anyagszállítója a japán TAKEFU acélgyártó cég.A kések markolatai juharfából készülnek és a KEBONY módszerrel kezelik. Ez a Norvégiában kifejlesztett technológia egy szabadalmaztatott eljárás, amely káros anyagoktól és méreganyagoktól mentesen erősíti a felhasznált juharfa sejtes szerkezetét, és nemcsak a keményfa prémium tulajdonságait, hanem a gazdag barna színt is kiemeli.