Oldal kiválasztása

Catler DMS 178 japán Santoku kés

63415 Ft

Érezd a japán mesterek szenvedélyét minden vágásnál a Catler DMS 178 Santoku késsel! A 67 rétegű damaszkuszi acél és a juharfa markolat egyesíti a hagyományt és a modern technológiát, hogy a konyhád igazi ékköve legyen. Légy részese a szamurájok örökségének!

Cikkszám: dbc35514-edc5-a5f1-1054-775f797149d6 Kategóriák: , ,


A japán Santoku kést elsősorban az ázsiai konyha számára tervezték. A santoku japánul három felhasználási módot jelent - szeletelésre, aprításra és hús, zöldség és hal aprítására alkalmas. Pengehossz 178/ teljes hossz 313 mm.
A damaszkuszi acélt manapság "öntött" és "hegesztett" acélra osztják.
Az öntött damaszkuszt úgy készítették, hogy kis agyagtégelyekben olvasztották az acélt, majd a kovács receptje szerint különböző adalékanyagokat adtak hozzá. Ezzel szemben a hegesztett damaszkusz réteges, legalább kétféle acélból vagy acélból és egy másik fémből áll.
Az enyhe, hajlékony acélt kemény, magas széntartalmú acéllal kombinálva használják, több tíz-száz rétegben.
A neves japán kovácsok zseniális és felülmúlhatatlan technológiája, hogy a rugalmas és a kemény acélt úgy tudták kombinálni, hogy azok egyedi tulajdonságait a szamurájkardok egyedülálló mesterművében egyesítsék.
DMS sorozatú kések a hegesztési technológiával készülnek 67 rétegben, egyesítve a lágy VG2 acél és a kemény VG10 acél ötvözését. Ez nagyszerű tulajdonságokat biztosít számukra - rendkívüli keménységet, rugalmasságot és tartósságot. A kések anyagszállítója a japán TAKEFU acélvállalat.
A kések markolatai juharfából készülnek, és KEBONY-módszerrel vannak beállítva. Ez a Norvégiában kifejlesztett technológia egy szabadalmaztatott eljárás, amely káros anyagoktól és méreganyagoktól mentesen erősíti a felhasznált juharfa sejtes szerkezetét, és nemcsak a keményfa prémium tulajdonságait, hanem a gazdag barna színt is kiemeli.